TEKNISESTÄ MYYNNISTÄ TUOTEryhmäPÄÄLLIKÖKSI

Tuoteryhmäpäällikkönä toimiva Mikko Valkonen aloitti uransa SKS Mekaniikassa vuonna 2008 teknisenä myyjänä. Nykyään Mikko vastaa lineaaritekniikan tuoteryhmästä, johon kuuluvat muun muassa energiansiirtoketjut.

"Olen koulutukseltani Konetekniikan insinööri ja erikoistunut suunnitteluun. Valmistuin silloisesta Helsingin ammattikorkeakoulusta vuonna 2005. Sen jälkeen tein myyntiä muutaman vuoden Golf-autojen maahantuontiyrityksessä. Toiveissa oli kuitenkin päästä enemmän oman alan tehtäviin. SKS:lle päädyin yhteisten tuttujen kautta, joilta kuulin, että SKS Mekaniikkaan haetaan uutta myyjää. Muistan, kuinka samoihin aikoihin näin Kauppalehden etusivulla SKS:n mainoksen ja se vahvisti mielikuvaani SKS:sta alan vahvana toimijana. Ajattelin, että kyseessä on yritys, johon kannattaa hakea. Aloitin SKS Mekaniikassa vuonna 2008 ensin teknisessä myynnissä, jossa oppi hyvin tuotteista ja asiakkaista."

Koen, että olemme entistä ketterämpi yrityksenä. Se antaa mahdollisuuksia tulevaisuuteen.
Mikko Valkonen, Tuoteryhmäpäällikkö

Vuonna 2011 Mikko siirtyi avainasiakaspäälliköksi ja sai vastuulleen Etelä-Suomen avainasiakkuudet. Nykyiseen tuotepäällikön tehtävään hän siirtyi vuonna 2018. Nykyään Mikon työnkuvaan kuuluvat muun muassa toimittajayhteistyöt, varastonhallinta sekä teknisenä tukena toimiminen.  Vuosien varrella hän on työn puolesta kouluttautunut Teknisen Kaupan Liiton ratkaisumyynnin kursseilla sekä Mercurin esiintymistaidon kursseilla.

"Työssä minua motivoivat uudet haasteet ja jutut, joita tulee jatkuvasti vastaan. Kehittyminen ja eteenpäin meneminen motivoi myös sekä se, kun onnistuu ratkaisemaan asiakkaan ongelmia. Koen, että olemme yrityksenä tänä päivänä entistä ketterämpi ja se antaa paljon mahdollisuuksia tulevaisuuteen."

  • Jaa tämä sivu