Rullaketjujen kuluman mittaaminen kannattaa

Ketjujen kulumisen seuraaminen ja mittaaminen on tärkeää teollisuusketjujen luotettavan toiminnan takaamiseksi. Kun huomioit oikean mitoituksen ja voitelun saat maksimoitua käyttöiän.
Teollisuudessa käytettävien rullaketjujen kulumisen syitä ovat mm. alimitoitus, linjausvirheet, riittämätön ketjun voitelu, nopeat liikkeet, toistuvat raskaat kuormat, suuret lämpötilavaihtelut tai ketjun hankautuminen.


Rullaketjun venyminen tapahtuu materiaalien kuluessa pois ketjun tapeista ja holkeista. Mittaamalla rullaketjun kulumista säännöllisesti voidaan arvioida kestävyyttä ja ennakoida huoltotoimenpiteitä. Ketju ja ketjupyörät voidaan vaihtaa, ennen kuin tulee ongelmia tuotantoprosessissa. Oikea voitelu auttaa myös vähentämään kitkaa ja kulumista.

Rullaketjun kuluman mittaaminen on tärkeää useista syistä.
•    Ketjun vetolujuuden heikkeneminen lisää riskiä ketjun katkeamiselle, mikä voi aiheuttaa vaaratilanteita ja käyttökatkoksia.
•    Ketjun kulumat voi johtaa ketjun venymiseen, mikä vaikuttaa laitteiston tarkkuuteen.
•    Ketjut kulumat vaikuttavat myös ketjupyöriin ja seurauksena on lisääntynyt melu, värinät ja mahdolliset muut laitevauriot.

Kuluman mittaamiseen on suunniteltu yksinkertainen rakotulkki, jonka avulla näkee nopeasti ketjun tilanteen. Mittausta tehtäessä ketjun pitää olla kireällä. Ketjut eivät kulu tasaisesti, joten mittauksia on tehtävä eri kohdista. Suosittelemme ketjun vaihtamista, kun kulumaa on 1,5 % tai enemmän. Samalla on tärkeää varmistaa myös ketjupyörien kunto.

Katso, kuinka kuluman mittaus tapahtuu rakotulkilla.

SKS Mekaniikka tarjoaa ketjun kulumisen mittaamiseen rakotulkki-sarjaa, jossa on viisi eri kokoa välillä 06B-16B. Suuremmat koot saatavissa erikseen aina 56B kokoon saakka.
Rakotulkilla mittaus sujuu nopeasti ja näet heti, mikä on ketjun tilanne.
Kysy lisää teknisestä myynnistämme p. 020 764 5001.

Pyydä tarjous / lisätietoa

Pakollinen
Pakollinen
Pakollinen
  • Jaa tämä sivu