SuomalainenKone_kyltti_verkkoon.jpg

SKS Group 100 vuotta

SKS Suomalainen Kone Osakeyhtiö -
SKS Finska Maskin Aktiebolag
perustettiin Helsingissä huhtikuussa vuonna 1924. Nimi SKS muodostuu yrityksen perustajien Schniewindt, Köper ja Schröder sukunimien alkukirjaimista.
Yhtiön toiminta on jatkunut sadan vuoden ajan ja kiitos siitä kuuluu sitoutuneille asiakkaillemme ja osaavalle henkilöstölle.  Olemme palvelleet koneenrakentajia 100 vuotta ja näin teemme myös tulevaisuudessa.

syvätty minimax tausta.jpg

1924-1949
ensimmäinen vartti

Yhtiön ensimmäiset myyntiartikkelit olivat saksalaisten valmistajien tuotteita: vastuslankoja, hiiliharjoja, eristysaineita. Menestyksellisin  myyntiartikkeli oli Minimax-vaahtosammutinjärjestelmä. Konttoritilat vuokrattiin Bulevardilta Helsingistä.
Sotavuodet olivat yhtiön raskaimmat. Vakinaisena työntekijänä oli vain toimitusjohtaja. Tavarapula oli valtava ja myydyt tuotteet kuljetettiin laatikkopyörällä asiakkaille.

 

SKS messuilla.jpg

1949-1974
toinen vartti

Yhtiö muutti isompiin tiloihin Lönnrotinkadulle Helsingissä. Hellux-suurtehovalaisimien kauppa jatkui voimakkaana ja liikevaihdon nopean kasvun kausi alkoi 60-luvulla. Sähkökeskusten kokoonpanossa tarvittiin lisää tilaa ja syksyllä 1964 ostettiin omat tilat Vallilasta.
Sähköteknisten tuotteiden ohella ryhdyttiin markkinoimaan mekaanisia koneenrakennuksen osia ja vuonna 1965 perustettiin oma koneosasto. 70-luvun alussa perustettiin piirikonttorit Tampereelle, Lappeenrantaan ja Ouluun.

SKS2_vanhalogo.jpg

1974-1999
kolmas vartti

Yritystoiminta kiihtyi 80-luvun alussa ja toiminta laajentui kotimaassa sekä Ruotsissa. Rakennettiin oma suurvarasto Vantaan Varistoon ja samalla siirryttiin atk-pohjaiseen varaston ja myynnin seurantaan. Yrityksen nimi muuttui SKS-tekniikka Oy:ksi. Korkealaatuisen tuotetarjonnan rinnalle haettiin runsaasti lisäarvoa tuottavia palveluja. Piirikonttorit vakiintuivat Vantaalle, Tampereelle ja Turkuun. Liiketoimintayksiköt Mekaniikka&Voimansiirto ja Automaatio&Sähkö itsenäistyivät omiksi osakeyhtiöiksi.

 

 

Axel_Johnson_International_Logotype_RGB_Black_forweb.png

1999-2024
neljäs vartti

Asiakkaita palvellaan vuorokauden ympäri - vuonna 2000 käynnistettiin 24 h varastopäivystys. Yritysostot vauhdittivat konsernin kasvua ja uusia yhtiöitä ja edustuksia perustettiin ulkomaille – Venäjälle, Viroon ja Kiinaan. Yhtiön henkilöstömäärä tuplaantui. Vuonna 2006 yritysilme uudistui  ja konsernin emoyhtiön nimi muuttui SKS Group Oy:ksi. Liikevaihto oli vuonna 2008 yli 150 miljoonaa euroa ja konsernin palveluksessa oli 700 henkilöä.
Vuonna 2018 sovittiin SKS-konserniyhtiöitä koskevasta yrityskaupasta ruotsalaisen Axel Johnson International -konsernin ja saksalaisen LAPP-konsernin kanssa. Yrityskaupassa Axel Johnson International -konsernin (perheyhtiö) omistukseen siirtyivät SKS Control Oy, SKS Mekaniikka Oy, SKS Mechatronics Oy, SKS Sweden AB ja SKS Tehnika Oü.

Nyt jatkamme matkaa pitkäaikaisten, laadukkaiden toimittajayhteyksien ja huipputuotteiden kanssa tarjoten parasta palvelua asiakkaillemme teknisten ratkaisujen kaikissa kehitysvaiheissa. Meille on tärkeää, että ratkaisumme liikuttavat teollisuuden ja elämystekniikan liiketoimintaa kestävään suuntaan myös tulevaisuudessa.