CASE: Neptune-ketju kestää 24/7

Turun Seudun Puhdistamo Oy:n jätevedenpuhdistus toimii vuoden jokaisena päivänä 24/7. Tuotteet, jotka ovat kosketuksissa käsittelemättömän jäteveden kanssa joutuvat kovalle rasitukselle.


”Tsubaki Neptune-sarjan pinnoitettu musta ketju on toiminut erinomaisesti tässä vaativassa käyttöympäristössä. Ketjujen on rullattava katkeamatta, koska jätevettä tulee altaisiin jatkuvalla syötöllä ja puhdistuksen on edettävä prosessin mukaisesti. Olemme olleet todella tyytyväisiä ketjuvalintaan”, kommentoi kunnossapitoasentaja Marko Vilola Caverion Suomi Oy:ltä. Caverion Suomi Oy on hoitanut jätevesilaitoksen huoltotyöt jo usean vuoden ajan.

Jätevesilaitoksella aiemmin käytössä olleet ruostumattomat ketjut vaihdettiin Tsubakin Neptune -sarjaan, jonka jälkeen ketjuissa ei ole ilmennyt ongelmia. Kaksivaiheinen erikoispinnoite luo mustalle ketjulle korroosiota kestävän suojan, jolloin ketju soveltuu käytettäväksi erittäin vaativissa olosuhteissa.

”Tämä on ollut mielenkiintoinen projekti. Puhdistamaton jätevesi sekä jatkuva käyttö on haastava yhdistelmä. On ainutlaatuista toteuttaa käyttö pinnoitetulla ketjulla mutta tässä tapauksessa se on toiminut moitteettomasti", avainasiakaspäällikkö Juha Kaukonen SKS Mekaniikasta kertoo.

Kakolanmäen jätevedenpuhdistamon altaat sijaitsevat syvällä maan alla. Neptune-ketju pyörittää altaiden pohjalla kulkevia laahaimia, jotka erottelevat kiinteän aineksen pohjalle ja neste jää pintaan. Tästä jäteveden puhdistus etenee prosessin mukaisesti. Lopuksi puhdistusprosessin läpikäynyt jätevesi virtaa vielä UV-hygienisoinnin läpi, jonka jälkeen mereen johdettava puhdistettu jätevesi täyttää uimaveden hygieeniset vaatimukset.
 

Kysy lisää myynnistämme

  • Jaa tämä sivu