Uratarina: Monipuolisuus motivoi avainasiakaspäällikön työssä

Reino Syrjä työskentelee SKS Groupin avainasiakaspäällikkönä ja vastaa nimettyjen avainasiakkuuksien hoidosta ja kehittämisestä. Nykyisessä tehtävässään Reino aloitti kesäkuussa 2021. Sitä ennen hän toimi pitkään avainasiakaspäällikkönä SKS Mekaniikassa.

SKS:ään Reino tutustui jo opiskeluaikana. Automaatioinsinööriopinnoissa hyödynnettiin SKS Mekaniikan materiaaleja, joista yritys jäi mieleen.

”Jotenkin koulun kautta SKS tuli tutuksi ja päätin hakea kesätyöpaikkaa SKS Mekaniikasta. Haussa tärppäsi ja työskentelin kesän 1998 asennustiimissä tehden erityisesti THK-johteiden kokoonpanoa”, Reino kertoo.

Kesätyö johti työpaikkaan SKS Mekaniikan teknisessä myynnissä ja myöhemmin avainasiakaspäällikön rooliin. Vuosien varrella Reino on toiminut myös yrittäjänä konepajayrityksessä.

”Koen, että täällä on hyvät puitteet tehdä työtä. Pidän tekemisen meiningistä, jota meiltä löytyy. Hyvä tiimihenki antaa paljon ja työkalut ja -ympäristöt ovat kunnossa. Olen todella innoissani digitalisoitumisen tuomista mahdollisuuksista ja uusista työskentelytavoista. Alalla on tapahtumassa paljon ja uuden oppiminen on huimaa", Reino kuvaa.

On mukava olla mukana porukassa, joka tähtää korkealle yhdessä.
Reino Syrjä, Avainasiakaspäällikkö

SKS:n Reino näkee monipuolisena talona, jolla on laaja repertuaari tuotteita ja asiakkaita. Reinoa motivoivatkin ennen kaikkea työn monipuolisuus, sopiva toimintavapaus sekä mahdollisuus kehittyä. Reino kertoo työskentelevänsä pitkäjänteisesti ja kokee onnistuneensa, kun voi tuoda todellista lisäarvoa asiakkaan liiketoimintaan. Hän tähtää kumppanuussuhteeseen, joka kasvaa ja kehittyy asiakkaan liiketoiminnan kasvaessa ja muuttuessa.

”Pääsen hyödyntämään asiakastyössä ongelmanratkaisutaitoani, joka on vahvuuteni. Asiakkaiden kautta tutustuu myös jatkuvasti uusiin asioihin ja oma ymmärrys laajenee, mikä on mahtavaa”, Reino kertoo.

Reino kouluttautunut vuosien varrella erilaisilla myynnin kursseilla. Tällä hetkellä hän pääsee kehittämään itseään uudessa roolissa, joka edellyttää entistä laajemman tuoterepertuaarin tuntemista. Reinon mukaan avainasiakaspäällikön rooli vaatiikin taitoa hallita laajoja kokonaisuuksia. Tilaus-toimitusprosessin hallinta  taas edellyttää tarkkuutta.

”On mukava olla mukana porukassa, joka tähtää korkealle yhdessä. Koen työyhteisömme kannustavana ja kiitänkin kaikkia kollegojani hyvästä yhteistyöstä”, Reino päättää.
 

  • Jaa tämä sivu