Uusi terassikatos Peijakseen SKS Mekaniikan suojaseinistä

Vantaan Peijaksen sairaalan psykiatrian osasto P1 -ulkoalueella komeilee uusi terassikatos, joka on toteutettu SKS Mekaniikan alumiiniprofiileista ja suojaseinistä. Potilaat käyttävät ulkoaluetta oleskeluun ja rauhoittumiseen.

Ulkoalue sijaitsee vaihtelevien säiden kannalta haastavassa paikassa. Terassikatoksen rakentamisen tavoitteena olikin parantaa ulkoalueen viihtyvyyttä ja käytettävyyttä. Uusi katos on tarjonnut mahdollisuuden ulkoalueella oleskeluun säällä kuin säällä.

”Katos on ollut erinomainen. Se on ollut käytössä nyt noin 6kk ja se on kestänyt talven kovimmat lumimyräkät sekä pakkaset erittäin hyvin. Siinä ei ole mitään käytön jälkiä. Uskoisin, että se on monivuotinen ratkaisu tarpeeseemme”, Tuomo Töhönen kertoo. Tuomo toimii Peijaksen psykiatrian osasto P1:n esimiehenä ja vastasi terassikatosprojektin hankinnoista.

pienoiskuva_peijas_terassikatos.jpg

Terassikatos toteutettiin yhteistyössä Peijaksen sairaalan ja Aalto-yliopiston Biodesign-hankkeen kanssa. Katoksen asennuksen hoiti Peijaksen oma tekniikan henkilöstö.

”SKS Mekaniikan palvelu toimi erinomaisesti. Henkilöt, joiden kanssa asioimme, olivat asiantuntevia ja saivat nopeasti kiinni meidän tarpeesta. Saimme 3D-mallikuvan suojaseinästä ja ammattilainen kävi paikan päällä ottamassa tarkat mitat ja miettimässä suojaseinän kiinnityksen olemassa oleviin rakenteisiin”, kommentoi Salla Keränen Aalto-yliopistosta. Salla toimi terassihankkeen projektipäällikkönä.

”Pienellä pähkäilyllä katos valmistui nopeasti. Jotain yksittäisiä pieniä mutkia oli kuitenkin matkassa. Jatkossa ottaisin asennuksen SKS Mekaniikalta samaan pakettiin”, Tuomo jatkaa.

Alumiiniprofiileista voidaan koota tyylikkäitä kokonaisuuksia erilaisiin käyttökohteisiin. SKS Mekaniikka hoitaa alumiiniprofiilien suunnittelun, työstön ja kokoonpanon asiakkaan toiveiden mukaan. Toimittamistamme profiileista jopa 90 % ovat jollakin tavalla työstettyjä. Avaimet käteen -ratkaisumme sisältää myös profiilien asennus- ja kokoonpanotyöt asiakkaan kohteessa.

  • Jaa tämä sivu