case corenso united: hylsyleikkurin modernisointi

SKS Control ratkaisi Corenso United Loviisan hylsyleikkurin toimintaongelmat suunnittelemalla ja uusimalla linjastolle servot, taajuusmuuttajat ja ohjauskeskuksen. Asiakkaan hylsyleikkuri käyttäytyi arvaamattomasti tekemällä ylimääräisiä leikkauksia tai ei leikannut ollenkaan.

Alkuperäisten servo- ja taajuusmuuttajien toimittaja pyrki ratkaisemaan ongelman toimittamalla uudet komponentit. Valitettavasti vika toistui edelleen satunnaisesti ja käytön jatkuessa toistuvasti komponenttien vaihtamisen jälkeen. SKS Control toimitti Corensolle SP-servokäytöt ja SK-taajuusmuuttajat sekä niiden parametroinnin ja ohjelmoinnin. Samalla uusittiin käyttöpääte ja käyttöliittymän ohjelmointi, sähkökeskus ja kaapelit.

SKS Controlin tekemän käyttöönoton jälkeen hylsyleikkurin toimintaan liittyneet ongelmat poistuivat uusien käyttöjen ja ohjelman myötä. Asiakas pystyi jatkamaan tuotantoa ilman kiusallisia katkoksia.

Corenso-SP-SK-kaappi.jpg

Ruotsin leikkuriin myös vaihteet ja moottorit

Corensolla on Ruotsissa vastaavanlainen hylsyleikkuri ja tässäkin linjassa ilmeni samanlaisia ongelmia, kuin Loviisassa. Leikkurin mekaniikka kaipasi myös uudistusta. SKS Control toimitti hylsyleikkuriin sähköisen uusinnan eli servokäyttöjen ja taajuusmuuttajien lisäksi vaihteet sekä moottorit. Samalla myös hylsytuurnan laitteisto uudistettiin. Linjaleikkuri varustettiin SKS Gateway-etäkäyttö mahdollisuudella.

Ruotsissa sijaitsevan hylsyleikkurin modernisointi tehtiin asiakkaan edustajien kanssa Loviisassa ja lopullinen käyttöönotto Ruotsissa, Corenson Loviisan edustajien kanssa. Hylsyleikkuri toimitettiin Loviisaan, purettiin osiin, uusittiin ja toimitettiin takaisin Ruotsiin. Muutostyöt ja asennukset sujuivat sovitussa aikataulussa ja linjan käyttöä pystyttiin jatkamaan ilman merkittäviä tuotannon menetyksiä.

 

 
  • Jaa tämä sivu