ainutlaatuista näyttämötekniikkaa uniikissa ympäristössä

Olemme toteuttaneet Lappeenrannan kaupunginteatterin suuren näyttämön teatteritekniikan. Modernissa teatteritekniikan toimituksessa on erityisesti huomioitu turvallisuus, helppokäyttöisyys ja luotettavuus. Suuren näyttämön tankonostimet (27 kpl), pistenostimet (4 kpl), valaisinansaat, pyörönäyttämö sekä esirippu ohjautuvat Visual Stage -näyttämöohjausjärjestelmällä.

Tankonostimissa, joilla liikutetaan lavasteita ja kulisseja, on nykyaikaiset servokäytöt. Olemme ainoa toimittaja Suomessa, joka käyttää näyttämömekaniikassa servotekniikkaa. Nopeat kiihdytykset, hyvä dynamiikka, erinomainen tarkkuus sekä ohjattavuus ovat servotekniikan etuja. Kuormituskestävyys ja jarrujen sijainti toisiopuolen akselilla, koko voimansiirtoketjun viimeisenä lenkkinä lisää turvallisuutta.

Turvallinen käyttäjille

Käytämme tankonostinkoneikoissa pystyasennusta, jolloin nostovaijerit voidaan sijoittaa näyttämön yläpuolella sijaitsevan näyttämötornin ritilälattian eli gridin alapuolelle. Näyttämötorni on nyt käyttäjille turvallinen ja miellyttävä työskentelytila ilman vaijeriviidakkoa ritilälattian päällä. Näyttämötornissa käytetään myös tuotekehityksemme uutuutta - pistenostimia. Kevyiden, helposti paikasta toiseen siirreltävien pistenostimien käsiteltävyys ja nopeus ovat huippuluokkaa.
- Tuotekehityksemme kulmakiviä on asiakkailta saatu palaute, jonka perusteella mietimme tuotteille uusia ominaisuuksia. Painotamme näyttämötekniikassa aina turvallisuutta ja luotettavuutta. Visual Stage -näyttämöohjausjärjestelmiä on käytetty vaativissa hissikäytöissä, jotka edellyttävät ohjausjärjestelmän korkeinta turvallisuustasoa. Samalla järjestelmällä on toteutettu huippuristeilijöille Rising Tide -baareja, joissa kuljetetaan yli 50 ihmistä kerrallaan, SKSGroupin toimitusjohtaja Jouni Kaukonen kertoo.

Hallittu liike

Lappeenrannan kaupunginteatterin suuren näyttämön keskellä sijaitsee halkaisijaltaan 12 metrinen pyörönäyttämö. Suuren näyttämön pyörö on noin 30 tonnin massasta huolimatta käyttöääneltään hiljainen ja pyöröä voidaan käyttää esityksen jokaisessa vaiheessa. Pyöröä voidaan ajaa halutulla nopeudella ja pysäyttää äärimmäisen tarkasti haluttuun kohtaan.
- Käytämme näyttämötekniikan ratkaisuissa SKS-konserniin kuuluvien yhtiöiden koeteltuja ja nykyaikaisia komponentteja. Raskaat teräsrakenteet, tankonostimet ja pistenostimet ovat SKS-konsernissa valmistettuja tuotteita. Suunnittelu, valmistus ja käyttöönotto sekä myöhemmin huolto sujuvat jouhevasti SKS-konsernin maahantuomilla tai omilla tuotteilla, Jouni Kaukonen toteaa.

 
  • Jaa tämä sivu