etp kiinnitysholkki - yhden ruuvin ja muutaman minuutin ihme

ETP kiinnitysholkit ovat kaksiseinämäisiä, hydraulisella periaatteella toimivia holkkeja. ETP holkkien avulla vältät ylimääräiset koneistukset akselin ja navan välillä.  Asemointi ja paikoitus onnistuvat tarkasti halkaisemattoman, itsekeskittävän holkin avulla.

Holkkien sisässä oleva ponneaine paineistetaan ruuvilla, männillä tai ulkoisella pumpulla. Kaksiseinämäinen holkki laajenee tasaisesti ja paine jakautuu tasaisesti navan ja akselin ympärille. ETP-liitos vähentää muun muassa rakennepainoa ja pienentää hitausmomenttia. Holkkien säteis- ja tasoheitto on erittäin pieni. Toimintaperiaate perustuu Pascalin teoriaan, jonka mukaan neste jakaa paineen tasaisesti astian kaikille pinnoille, kun suljetussa astiassa olevaan nesteeseen kohdistetaan paine.

etp kiinnitysholkit_pintapaine.PNG

Asenna muutamassa minuutissa

ETP-kiinnitysholkin asennus onnistuu muutamassa minuutissa. Holkeissa voidaan tyypillisesti käyttää vain yhtä ruuvia, joka kiristetään pienellä momentilla. Liitos on heti kuormitusvalmis eikä ruuvien jälkikiristystä ei tarvita. Joissakin ETP-kiinnitysholkeissa on paineruuvi tai letkuliitäntä radiaalisuunnassa akseliin nähden. Tällöin asennustyökaluille ei tarvitse varata ollenkaan tilaa akselin pituussuunnassa.

Holkkien napa on helppo paikoittaa tarkasti ja synkronoida muiden kone-elementtien kanssa. Asennusta tai paineistamista aloitettaessa kaksiseinämäisen holkin keskiosa koskettaa ensin napaa ja akselia. Tällöin on vielä mahdollista pyörittää ja liikuttaa ETP-kiinnitysholkkia akselin ympäri ja pitkin sitä.

ETP-kiinnitysholkin irrotus on yhtä nopeaa kuin sen asennus. Kun ruuvia löystetään, hydraulinen paine laskee ja häviää. Elastisesti jännitetty kaksiseinämäinen holkki palautuu alkuperäisiin mittoihinsa, joten se voidaan irrottaa välittömästi. ETP-kiinnitysholkki voidaan asentaa takaisin vaikka saman tien, yhtä hyvällä tarkkuudella kuin ensimmäiselläkin kerralla.

Hydraulisten ETP-holkkien valikoimaan sisältyy kuusi sarjaa. Holkit soveltuvat erinomaisesti esimerkiksi elintarvike- ja prosessiteollisuuden sovelluksiin sekä teräslevyleikkureihin.

Kiinnostuitko? Kysy lisää myynnistämme!

Lisätiedot:
Petri Helminen
Tuoteryhmäpäällikkö
petri.helminen@sks.fi

Ota yhteyttä

  • Jaa tämä sivu