uratarina: näyttämötekniikan ratkaisut vievät dariusta ympäri maailmaa

Darius Veikolainen on työskennellyt SKS:llä kymmenen vuoden ajan. Hän aloitti ohjelmistosuunnittelijana ja on nyt siirtynyt huoltopäällikön tehtäviin SKS Controlissa. Darius työstää näyttämötekniikan automaatioita ja toimii työssään erilaisten ohjelmistojen parissa.

”Esimerkiksi nyt meillä on meneillään Ranskassa risteilylaivaprojekti, sinne tehdään muun muassa nostolaitteita ja itse työstän niiden ohjelmistoa ja automatisointia”, Darius kertoo työstään. ”Monipuolisuus on parasta mun työssä. Välillä teen konttorilla töitä ja välillä taas teen ulkomailla töitä jossain projektissa. Teen esimerkiksi erilaisia huoltotöitä risteilyaluksilla ympäri maailman. On käyty Kiinassa, Jenkeissä, Välimerellä ja Japanissa. Paljon projekteja on Saksassa ja Ranskassa.”

Täällä kuunnellaan sun mielipidettä ja saa tehdä töitä itsenäisesti. Meneillään on monta kehitysprojektia koko ajan ja annetaan vapaat kädet kokeilla uusia tuotteita.

Työporukan Darius kuvailee olevan tiivis ja mukava. Avokonttorissa kaikki tuntevat toisensa ja tiimeissä aina autetaan toisiaan. SKS on Dariuksen mukaan työnantajana reilu.

”Täällä kuunnellaan sun mielipidettä ja saa tehdä töitä itsenäisesti. Meneillään on monta kehitysprojektia koko ajan ja annetaan vapaat kädet kokeilla uusia tuotteita”, Darius pohtii. Dariuksen siirtyessä huoltopäällikön rooliin, siirtää hän nyt alaiselleen vuosien varrella kertynyttä tietotaitoa. Huoltopäällikön roolissa hän pääsee myös tutustumaan johtotehtäviin.

”Kun hain työpaikkaa, luulin, että haluan istua vain koneen ääressä ja ohjelmoida, mutta olen tykännyt siitä, että olen päässyt matkustamaan, tekemään myös huoltotöitä ja tapaamaan asiakkaita. Ei pääse kyllästymään, kun koko ajan voi ratkoa erilaisia ongelmia ja projektit vaihtuvat”, Darius kertoo. ”Meillä on yksi sähkömies, joka on ollut täällä jo 20 vuotta ja viime viikolla hän totesi, että tuli taas uusi juttu eteen, mitä ei ollut aiemmin tullut. Jokainen päivä on siis erilainen.”
 

  • Jaa tämä sivu