SKS Group

Kari Blomberg on valittu Teknisen Kaupan Liiton puheenjohtajaksi

Teknisen Kaupan Liiton hallitus valitsi kokouksessaan 26.1.2017 liiton puheenjohtajaksi SKS Group Oy:n toimitusjohtaja, diplomi-insinööri Kari Blombergin. Blomberg on istunut tällä erää liiton hallituksessa viisi vuotta ja jo aiemmin kuusi vuotta. Ennen SKS Groupin johtoon astumistaan (2005) hän oli toisen jäsenyrityksemme Roclan johdossa. Toimitusjohtajakokemusta hänellä onkin peräti 26 vuodelta.

Tässä piileekin osa sitä salaisuutta, miksi Blomberg vaikuttaa rauhalliselta mieheltä. Hän johtaa 1924 perustettua yritystä, jossa työskentelee 630 henkilöä viidessä maassa – Suomessa, Kiinassa, Puolassa, Ruotsissa, Venäjällä ja Virossa – mutta ei vaikuta stressaantuneelta, vaikka tämän työn päälle tuli liiton puheenjohtajuuskin.

– Kokemusta on jo niin paljon, että tuntee itsensä ja rajansa ja osaa suhteuttaa asioita. Ja onhan liitto ja sen hallitustyöskentely minulle tuttua pitkältä ajalta. Suostuin, kun pyydettiin. Olen paitsi innostunut myös nöyrä vastuun edessä ja kiitollinen luottamuksesta.

– Mielestäni liittomme perinne, jossa varapuheenjohtaja siirtyy puheenjohtajaksi, on hyvä. Olen ehtinyt toimia hallituksessa kolmen puheenjohtajan aikana: Erkki Norvion, Tuomo Väänäsen ja Aki Ojasen, Blomberg sanoo.

Uusi puheenjohtaja ei lupaa vallankumousta. Ei ole syytä.

– Aki Ojanen johti puhetta ja järjestöä niin loistavasti, ettei tarvetta muutoksiin edes ole.

Blomberg kehuu niin uuden kuin edellisenkin hallituksen kokoonpanoa. Kokoukset ovat olleet hyviä ja antoisia. Niissä keskustellaan asioista laajasti, kilpailulainsäädännön asettamissa rajoissa.

– Yksi tällaisen yhdistystoiminnan parhaita asioita onkin, että kuulee muiden mielipiteitä sekä erilaisten yritysten kuulumisista ja toimintatavoista. Niistä oppii.
Strategiaa ja lapsenlapsia

Erityisiä painopisteitä työlle ei tässä vaiheessa kannata listata, kun liitossa on juuri alkanut strategiaprosessi.

– Se on mielenkiintoinen ja tärkeä, ja on hyvä, että siihen on saatu laajalti jäsenyrityksiä mukaan. Ne siis kokevat hyötyvänsä prosessista, ja uskonkin, että ne hyötyvät siitä.

Puheenjohtajaa ilahduttaa myös se, että talous näyttää vihdoin kääntyneen kasvu-uralle.

– On paljon mukavampaa, kun ilmassa on optimismia eikä tarvitse vain pessimismin torvia soitella.

Tämä pieni juttutuokio käytiin harmaana torstaina hallituksen kokouksen jälkeen. Mutta kysymykseen siitä, onko Blomberg jo isoisä, tuli vastauksena niin leveä hymy, että päiväkin tuntui kirkastuvan.

– Olen kahden pojan fafa. Minulla on kaksi poikaa ja heistä toisella kaksi poikaa, Blomberg vastaa.

Erityisesti fafa on iloinen siitä, että tämä lapsiperhe muutti juuri Suomeen Saksasta asuttuaan siellä kolme vuotta. Nyt 1- ja 3-vuotiaat pojat ovat tiiviimmin mukana elämässä.

Blomberg harrastaa saaristoelämää, sulkapalloa ja valokuvaamista. Luonnon, varsinkin sen graafisten ilmentymien lisäksi linssin läpi näkyvät usein juuri nuo lapsenlapset.

Teknisen Kaupan Liiton tiedote

Kuva: Teknisen Kaupan Liitto