Uratarina: tekniseen myyntiin töihin valmistumisen jälkeen

Eelis Nousiainen valmistui helmikuussa 2019 tuotantotalouden insinööriksi Metropolia ammattikorkeakoulusta ja aloitti samana keväänä työskentelyn SKS Mekaniikan teknisessä myynnissä.

SKSGroup oli Eelikselle entuudestaan tuttu yritys aiemman työn kautta, jossa hän oli tilannut SKS Mekaniikalta tuotteita. SKS:lle Eelis päätyi Metropolian Myyrmäen kampuksen rekrypäivien myötä keväällä 2019. Haastattelimme Eelistä hänen ensimmäisestä vuodestaan SKS:llä.

Mistä koulussa opitusta asiasta tai taidosta on ollut eniten hyötyä nykyisessä työssäsi?

"Mieleen tulee ainakin SAP-kurssit, koska SAP on täällä käytössä. Vaikka SAPin käyttöä käytiin kursseilla aika yleisellä tasolla läpi, on silti ollut hyödyllistä tuntea perustoimintoja ja käyttöliittymää entuudestaan. Myös technical sales -kurssi valmensi hyvin asiakastyöhön ja vastaakin nimensä puolesta ihan nykyistä toimenkuvaani. Sanoisin myös, että erilaisista projektitöistä on ollut hyötyä, koska niiden avulla sai kokonaiskuvaa alasta ja eri yrityksistä. Se on ollut avuksi nyt, kun toimii erilaisten asiakkaiden kanssa päivittäin".

Technical sales -kurssi koulussa valmensi hyvin asiakastyöhön.
Eelis Nousiainen, Tekninen myyjä

Mitä sanoisit SKS:llä työskentelyn parhaaksi puoleksi?

"Työyhteisön ja -ympäristön. Täällä kaikki tulee toimeen todella hyvin. Alusta asti on tuntunut, että apua on aina saanut, kun on vaan käynyt hihasta nykäisemässä. Toiveissani on myös vielä jatkokouluttautua jossain vaiheessa ja sitä on myös tuettu hyvin, mistä olen iloinen."

Mikä on ollut mielenkiintoisin asiakascase tähän mennessä?

"Kaikki asiakascaset on niin erilaisia, että on vaikea valita mielenkiintoisinta. Olen paininut kuluneen vuoden aikana parin haastavamman hihnakäyttö- ja trapetsiruuvikäyttö-casen kanssa, jotka vaativat aika paljon pureskelua ja laskentaa tuoteryhmäpäälliköiden kanssa."
 

  • Jaa tämä sivu