SKS Group


Siko LSC - optiset nauha-anturit

Optinen nauha-anturi LSC20 - pieni ja erittäin tarkka!

Uusi, tarkka pituuden ja kulman mittausjärjestelmä LSC20 (Linear Scale Compact 20) toimii innovatiivisella periaatteella, jossa optisesti skannataan hienoja korkeuseroja ohuen metallinauhan (TS20) pinnalta. Järjestelmällä saavutetaan tarkkuusluokka 5 µm ja se on täysin 100% hystereesitön.

LSC20 lyhyesti:

  • erittäin pieni rakenne
  • integroitu tilanosoitus-LED
  • selvä ilmaväli nauhan ja anturin välillä
  • mittauspituus maks. 30000 mm
  • referenssipisteet voi asettaa asennuskohteessa, katso asennusvideo sivun alalaidassa
  • optiona loppumerkit (metallinauha) ja anturiin integroitu rajakytkin - ilman lisäjohdotusta
  • käyttö 10-8 torr alipaineessa on mahdollista. 

Sovellusalueet
LCS20 tarjoaa käyttökelpoisen mittausratkaisun varsinkin niihin sovelluksiin, joissa magneettinen lineaarimittaus on tarkkuutensa äärirajoilla. LSC20 on omimmillaan myös ympäristöissä, joissa on voimakkaita magneettisia häiriökenttiä. Tämä tekee siitä ideaalisen ladonta- ja johdinliitoskonesovelluksiin sekä voimakkaiden magneettikenttien lineaarimoottoreihin tai puolijohdevalmistukseen yleensä. LSC20 sopii kuitenkin myös erikoistuneempiin sovelluksiin, esimerkiksi tarkkuustulostuksiin tai analyyttiseen tai lääketieteelliseen tekniikkaan.

Toinen etu on järjestelmän tunteettomuus alipaineelle (10-8 torr). Järjestelmä on lähes täydellisen sopiva näihin erikoisvaatimuksiin.

Tekniikka ja ominaisuudet
Patentoitu skannausprosessi pohjautuu laser-valoon ja mahdollistaa luennan 2-3 kertaa pidemmällä etäisyydellä kuin perinteinen optinen luenta. Tämä yksinkertaistaa ja nopeuttaa huomattavasti asennusprosesseja.

Järjestelmällä voi mitata pituuksia välillä 40 mm ... 30 m. Kuten magneettinauhamittauksissakin, LSC20-anturi ja koodattu TS20-nauha mahdollistavat referenssipisteet (yksittäiset tai toistuvat) merkkikohtina käytettäviksi. Erona tässä järjestelmässä on kuitenkin se, että nyt asiakas voi itse määritellä asennuksen yhteydessä referenssipisteiden paikan. Näin säilytetään suuri joustavuus aina asennustapahtumaan saakka. Tarkkoja referenssipisteiden määrittelyjä ei tarvita tilausvaiheessa ja vältytään useiden erimittaisten nauhojen varastoinnilta. Kiinnittämällä nauhaan loppumerkit (optio) ja anturiin rajakytkimet (optio) saadaan ääripisteiden raja-arvotieto helposti ilman lisäkaapelointia.

Järjestelmän muita etuja ovat pieni anturipää, joka sisältää kaiken elektroniikan, myös signaalinkäsittelyn ja muunnoksen. Virrankulutus on pieni, vain 140 mA. Mittaustieto saadaan LD-lähdöstä (RS422) tai 1 Vss siniaaltona (jaksonpituus 20 µm), joten sillä voidaan toteuttaa suora, erittäin dynaaminen reaaliaikasäätö esimerkiksi lineaarimoottoreille.

Järjestelmän käyttölämpötila-alue on 0... +70 °C. LSC20 yhdistää parantuneen lian- ja pölynsiedon ja korkean lämmönkeston optisen järjestelmän hyvään järjestelmä- ja toistotarkkuuteen.

Asennus
Selkeä ilmaväli anturin ja nauhan välissä (1,0 mm) tekee anturin asennuksen erittäin helpoksi. Integroitu tilanosoitus-LED vilkkuu eri väreissä antaen suoraa visuaalista tilatietoa jo asennusvaiheessa.

Erillinen asennusapu pidemmille mittauspituuksille ja käynnistysvaiheen diagnostiikkatyökalu ohjelmistoineen ovat myös saatavina.

Video OptoLine-anturin ja -nauhan asennuksesta:Lisätietoja:

SKS Automaatio Oy, Juha Peri, puh. 020 764 7529.

Siko OptoLine optical sensors » - www.siko-global.com

Optinen nauha-mittaus Siko » - www.sks.fi