Tulosta

CODESYS


SKS Control Oy on 3S:n CODESYS tuotteiden valtuutettu jälleenmyyjä Suomessa.

CODESYS on kokonaisvaltainen ohjelmointityökalu ja laitteistoriippumaton IEC 61131-3 -standardin mukainen ohjelmointiympäristö automaatio-, liikkeenohjaus- ja logiikkasovelluksiin.

CODESYS-Distributor-Certificate.pdf

Tekniset tiedot

3S-Smart Software Solutions GmbH:n valmistama CODESYS ohjelmointiympäristö on johtava laitteistoriippumaton IEC 61131-3 ohjelmisto Windows tai Linux pohjaisten laitteiden sekä sulautettujen ja ilman käyttöjärjestelmää olevien laitteiden ja sovellusten ohjelmointiin.

 • CODESYS Engineering on lisenssivapaa IEC61131-3 ohjelmointiympäristö CODESYS pohjaisten automaatiojärjestelmien ja laitteiden ohjelmointiin. Voit ladata CODEYSYS Development System -ohjelman viimeisimmän version CODESYS Download sivuilta

 • CODESYS Automation Platform -alusta on automaatiojärjestelmärunko laitevalmistajille. Laitevalmistajat voivat laajentaa CODESYSiä omilla liitännäis-moduuleillaan (plug-in). Tämä alusta tarjoaa CODESYS kehitysympäristön laajennuksen ja se mahdollistaa CODESYS ohjelmien asiakaskohtaisen räätälöinnin ohjain tai sovelluskohtaisesti. CODESYS Automation Platform perustuu Microsoft.NET teknologiaan.
 • CODESYS Professional Developer Edition ohjelmistot ovat 3S:n kehittämiä ohjelmointityökaluja joilla helpotetaan merkittävästi ohjelmointia ja version hallintaa sekä parannetaan ohjelmoijien tuottavuutta ohjelmointiprojekteissa. Tällä hetkellä saatavat ohjelmistot ovat Codesys SVN version hallintaan, CODESYS Static Analysis lähdekoodin debuggaus työkalu ja CODESYS UML-mallinnus (Unified Modeling Language) joka perustuu ohjelmoinnin graafiseen mallintamiseen.

 • CODESYS Application Composer on suunniteltu käyttäjille jotka eivät tunne CODESYS ohjelmointia eivätkä osaa perinteisiä ohjelmointitapoja. CODESYS Application Composer perustuu olio-ohjelmointiin (object-oriented programming) ja ohjelmakoodi muodostuu erilaisista moduuleista joilla luodaan koneen tai laitteen ohjaus. Koneen käyttöönotto ei vaadi ohjelmoinnin osaamista vaan ymmärryksen moduulien toiminnoista.

 • CODESYS C-Integration lisäkomponentilla voidaan olemassa olevaa C koodia lisätä IEC61131-3 ohjelmointiympäristöön. Katso CODESYS C-Integration webinar video tästä linkistä.

 • CODESYS Runtime on laitevalmistajille (OEM) tarkoitettu SoftPLC Runtime System. Jotta laite olisi ohjelmoitavissa CODESYS ohjelmilla, niin siihen pitää implementoida CODESYS Runtime System. Tämä ajoympäristö tekee mistä tahansa sulautetusta tai PC pohjaisesta laitteesta IEC61131-3 ohjauslaitteen joka on ohjelmoitavissa CODESYS ohjelmilla.

 • CODESYS Redundancy laajennuksella voidaan luoda turvallinen ohjausjärjestelmä kahdella itsenäisellä ohjaimella joissa molemmissa suoritetaan samaa ohjelmaa IEC61131-3 ympäristössä.

 • CODESYS Control RTE tai Win on "käyttövalmis" SoftPLC Windows XP/7 (32 bit) käyttöjärjestelmällä varustetulle teollisuus-PC:lle. Tässä vaihtoehdossa laitteeseen ei tarvitse sovittaa Runtime Systeemiä vaan kaikki kaikki tarvittava prossessointi Windows-alustalle on tehty valmiiksi CODESYS Controlissa. CODESYS Controlin asennus tekee jokaisesta teollisuus-PC:stä tehokkaan PLC:n joka suorituskyky skaalautuu PC:n ominaisuuksien mukaan.

 • CODESYS Fieldbus Support ja teollisuuden Ethernet -väylät ovat integroitu osaksi CODESYS Development System ohjelmistoa. Se mahdollistaa kenttäväylien monipuolisen käyttämisen sekä laitteen tai järjestelmän I/O:n, parametrien ja diagnostiikkatietojen käsittelyn. 3S-Smart Software Solution tarjoaa valmiit ajurit tai protokollapinot sekä laajennukset vakiokenttäväyliin kuten: PROFIBUS, CANopen, EtherCAT, SERCOS III, DeviceNet, PROFINET, Modbus, Ethernet/IP.

 • CODESYS Visualization pitää sisällään kolme erilaista IEC61131-3 käyttöliittymä vaihtoehtoa. CODESYS TargetVisu toimii samassa ohjaimessa yhdessä CODESYS Control RTE/Win kanssa. Web-palvelimen kanssa kommunikoiva CODESYS WebVisu on HTML5-kielellä toteutettu käyttöliittymä joka toimii nettiselaimella. CODESYS HMI on käyttöliittymä ilman PLC toimintoja. Sillä voidaan tehdä liityntä eri alustoille kuten Windows XP, Win CE ja Linux.

 • CODEYS SoftMotion + CNC on tarkoitettu vaativiin liikkeenohjaussovelluksiin, kuten CNC, CAM ja sähköiset välityssuhteet sekä yksi- ja moniakseliset liikkeet PLCopen-liikkeenohjauskirjastoa käyttäen. PC pohjaisen CODESYS SoftMotion ja CNC liikkeenohjauksen alustana käytetään Windowsilla CODESYS Control RTE ja Linuxilla CODESYS Control ohjelmistoja.

 • CODEYS SoftMotion CNC + Robotics on tarkoitettu 3D-CNC ja robottitoimintojen liikkeenohjaimiin, sisältäen interpoloinnin ja kinematiikkamuunnokset.

 • CODESYS Safety yhdistää turvalogiikan ohjelmoinnin samaan ohjelmointiympäristöön muun CODESYS ohjelmoinnin kanssa ja mahdollistaa toiminnallisen turvallisuuden SIL2 ja SIL3 eheystasot standardin IEC 61508 mukaan. CODESYS Safety SIL2:sta käytetään pääasiassa liikkuvissa koneissa ja ajoneuvoissa, kuten nostureissa ja nostimissa. CODESYS Safety SIL3 soveltuu käytettäväksi teollisuusautomaatiossa ja koneenohjauksissa joissa vaadittu koneturvallisuusstandardi on DIN EN ISO 13849 Ple, Cat. 4.

 • CODESYS ohjelmointiympäristö tarjoaa kaksi tiedonsiirto- ja liityntävaihtoehtoa joilla voidaan kommunikoida eri valmistajien ohjelmistojen kanssa. CODESYS OPC-Serverillä tietoa vaihdetaan OPC normin mukaisessa muodossa ja TCP protokollan kautta kommunikoiva alustariippumaton CODESYS OPC UA Server.

 • CODESYS PLCHandler on Software Development Kit (SDK) jolla on helppo luoda ohjelmointirajapinta (API) joka mahdollistaa tiedonsiirron kolmannen osapuolen laitteiden kanssa ja sen voi liittää erilaisille järjestelmäalustoille.

 • CODESYS Services tarjoaa palveluita CODESYS ohjelmiin liittyen, kuten koulutus, konsultointi ja asiakaskohtaisten ominaisuuksien kehitys.

Tiedostot

Viimeisimmät versiot ohjelmista ja dokumenteista ladattavissa CODESYS Download sivuilta.

Lisätietoja CODESYS ohjelmista alla olevista esitteistä:

- CODESYS_InspiringAutomationSolutions_en_2015.pdf
- CODESYS_Engineering_en_2014.pdf

Jo yli 500 OEM laitevalmistajaa
on valinnut CODESYSin. Vuonna 2013
CODESYS-laitelisenssejä toimitettiin yli 500 000 laitteeseen. CODESYS
sovelluksia löytyy lähes kaikilta teollisuusaloilta.

Lisätietoja tästä linkistä: CODESYS Industries.

Tutustu eri laitevalmistajien CODESYS sovelluksiin tästä linkistä:
CODESYS Applications
.

CODESYS Run Time esite tästä linkistä:
- CODESYS_Runtime_en_2014.pdf

CODESYS ja sulautet järjestelmät esite:
- CODESYS_Embedded_Brochure_en_2014.pdf

Lisätietoa liikkuvien työkoneiden automaatiosta js SIL2 turvaohjauksista allaolevista liitteistä:
CODESYS_Mobile_brochure_en_2013.pdf

- CODESYS_Safety_SIL2_datasheet_en.pdf

Lataa CODESYS Safety esite tästä linkistä:
- CODESYS-Safety_en_2014.pdf

CODESYS Professional Developer Edition esite tästä linkistä:
- CODESYS-ProfessionalDeveloperEdition_en_2013.pdf

Näistä linkeistä lisätietoja CODESYS SVN version hallinnasta ja UML mallinnuksesta:
-
CODESYS-SVN_en_290611.pdf

- CODESYS-UML_en_020511.pdf

Tästä linkistä lisätietoja CODESYS Application Composerista:
- CODESYS_ApplicationComposer_en_2013.pdf

Lataa CODESYS Visualization esite ja pdf-esitys näistä linkeistä:
- CODESYS_Visualization_en_2014.pdf
- CODESYS-V3-Visualization_111011.pdf

Lataa CODESYS SofyMotion+CNC esite tästä linkistä: CODESYS-Motion+CNC-en.pdf

Artikkelit

Article series on object-oriented programming in CODESYS

All articles from this series were written by Roland Wagner, Manager Product Marketing
at 3S-Smart Software Solutions, and appeared in German language in the "SPS-Magazin",
Issues 09 - 11/2012.

"GOTO OOP"
The logical path from functional to object-oriented programming

"Benefiting from OOP in IEC 61131-3"
Realizing machine variants elegantly with dynamic binding

"OOP in IEC 61131-3 for experts"
Elegantly solving the handling of data and call information with OOP

Advantages of the CODESYS Application Composer and the CODESYS Professional Developer Edition

"How will we program in the automation technology of tomorrow?"

This article by Roland Wagner, Manager Product Marketing at 3S-Smart Software Solutions GmbH, appeared in German language in the magazines "Control & Drives 2012" (special issue by "Computer Automation"), "A&D Kompendium" (October 2012) and "Elektrotechnik" 01/2012.

CODESYS Safety SIL2 for mobile machines

CANopen Safety in Mobile Machines

This article by Roland Wagner and Ingo Hornberger (both 3S-Smart Software Solutions GmbH) appeared in the CAN in Automation Newsletter 03/2013.

UML Programming in CODESYS

UML in controller programming

This article by Roland Wagner, Manager Product Marketing at 3S-Smart Software Solutions, appeared in German language in the "A&D Kompendium" 2011.

CODESYS User ConferenceSKS logo


codesys uc 2014 kuva1 (800 x 274)


CODESYS Users' Conference Nordics 2016 in Finland

Kiitokset kaikille osallistujille. Tapaamme näissä merkeissä taas kahden vuoden kuluttua.

CODESYS User’s Conference esitykset ladattavissa alla olevista linkeistä.

01_CUC2016_Welcome-This is where your application runs_en.pdf

02_CUC2016_Event handling in applications and libraries_en.pdf

03_CUC2016_Sophisticated Visualization with Responsive Design_en.pdf

04_CUC2016_Use cases for an integrated 3D visualization_en.pdf

06_CUC2016_Commanded and coordinated motor axes in an IEC 61131-3 application_en.pdf

07_CUC2016_New CODESYS features and products_en.pdf

Your CODESYS teamsksalasicei (660 x 32)

SKS Control Oy, PL 122, FI-01720 Vantaa, control@sks.fi, www.sks.fiKoulutus/Training

CODESYS koulutusta on saatavilla 3S:n järjestämänä eritasoisina kolutuspaketteina joko asiakkaan luona tai Saksassa Kemptenissä 3S:n pääkonttorissa. Tutustu tarjontaan tästä linkistä.

Lisätietoja CODESYS palveluista löydät tästä CODESYS_Services_2015_en.pdf esitteestä.

BE.services tarjoaa CODESYS koulutusta Web-ympäristössä. E-learning opetus on erittäin kustannustehokas tapa jakaa koulutusta ja oppimista verkossa.

SKS Control antaa asiakkailleen 10 % alennuksen e-learning CODESYS koulutuksesta. Alennuskoodi on "SKS-CBTC2J" (Tarjous voimassa toistaiseksi). Ilmottaudu koulutukseen ja käytä alennus hyväksesi tästä linkistä: CODESYS Basic Training.

Opiskele silloin kun se itsellesi sopii. CODESYS peruskoulutus sisältää 47 alle tunnin kestävää opetusmoduulia joiden yhteiskesto on 45 tuntia.

Katso esittelyvideo tästä linkistä: Introduction to BE.educated and CODESYS Basic Training Course

Lue lisää aiheesta tästä esitteestä: BE.educated_online.pdf

Webinars

CODESYS SoftPLC Systems on Standard Platforms

As a CODESYS user you can choose from a wide variety of different platforms to execute your controller application on. During the webinar we will give you an overview of the available platforms and will focus on:
• the available standard platforms you can install a CODESYS SoftPLC on
• how such an installation is done on boards like the Raspberry Pi or the BeagleBone Black

Tuotetta myy

 • SKS Control Oy
  Martinkyläntie 50
  FI-01720 Vantaa
  Puhelin: 020 764 61
  Faksi: 020 764 6823
  control(at)sks.fi
  Yhteystiedot »